Auckland en de crazy long trip
Hallo allemaal!
Eindelijk ben ik er dan! Na een enerverende en mega lange reis van 48 uur was ik dan toch eindelijk gisteren om 16.30 plaatselijke tijd in mijn hostel. De reis hier naar toe is redelijk voorspoedig verlopen, ondanks dat het echt te lang was :) Ik ben via Dubai naar Brisbane gereisd. De eerste vlucht van A'dam naar Dubai was 'maar'6 uur en was heerlijk ontspannen. Ik zat naast twee andere Nederlandse reizigers die al heel veel van de wereld hadden gezien en respectievelijk onderweg waren naar India en Bangladesh. Van hen heb ik veel mooie verhalen gehoord en zo heb ik nog even heerlijk Nederlands kunnen praten ;) Ook was er natuurlijk nog tijd voor wat filmpjes: Drive en Tinker, Tailor, Soldier, Spy, beide geweldig!
In Dubai had ik een layover van 11 uur en na wat gezoek naar de main Terminal en 1,5 uur gewacht te hebben had ik eindelijke en ligstoel bemachtigd. Een hele harde stoelen veel lawaai en omroepen om mijheen zorgden ervoor dat ik maar krap 3 uur heb kunnen slapen. Om 6 uur werd ik heel exotisch gewekt door een geluid afkomstig van een minaret want het was daar tijd voor het ochtend gebed. Ik heb dit maar als mijn cue opgevat om ook in de benen te komen en van mijn gratis douche (mini straaltje en niet echt warm) en wat van mijn meegebrachte ontbijt te genieten. Met nog een flinke kop koffie achter de kiezen ben ik vervolgens naar de gate gegaan want vanaf half 10 zou ik weer aan boord mogen.
De tweede vlucht verliep helaas wat minder prettig. Veel turbulentie en daardoor veel huilende baby's hebben mij fijn uit mijn slaap gehouden gedurende maar liefst 14 uur. Dus maar meer films (door mijn mega jetlag nu ben ik alweer kwijt welke ook alweer :P), spelletjes en muziek luisteren (ze hadden de cd van the Phantom in het systeem staan!).
Om 06.30 plaatselijke tijd was ik in Brisbane waar ik gelukkig maar 45 minuten het vliegtuig uit hoefde. De laatste 2,5 uur vlogen voorbij en om 14.30 was ik dan in NZ! Wat ik zo zag vanuit het vliegtuig is het landschap hier echt schitterend en ik kan niet wachten om dit land verder te verkennen.
Op het vliegveld was de douane vrij streng. Niets mocht het land ingebracht worden en alles werd uitvoerig gecheckt. Ik had, als voorbeeldige reiziger, thuis mijn schoenen met een tandenborstel nog helemaal schoon gemaakt (waar ik nog een complimentje voor kreeg ;)) en ik was met 45 minuten buiten. De shuttlebus naar de stad had ik snel gevonden en die ging gelukkig ook meteen weg, dus dat was wel lekker. In de bus ernaar toe kwam ik al een jongen tegen uit Glasgow die al 3 jaar in NZ woont en af en toe in het hostel waar ik naartoe zou gaan (Verandah's)werkt.
Dankzij hem kon ik lekker snel ingecheckt worden enkon ik nog snel eventjes mijn bed in om wat bij te slapen. Na mijn power-nap ben ik even naar de plaatselijke supermarkt gelopen om wat eten in te slaan. De prijzen vallen hier flink tegen! Om21.00 uur heb ik nog heel huiselijk gekookt en gegeten en om half 11 lag ik alweer op 1 oor.
Nu is het dag 2 en ben ik begonnen met het verkennen van Auckland. Mijn eerste indruk van de stad is dat het, ondanks het schitterende weer (23 graden!), net als elke andere grote stad is en niet zo heel bijzonder. De natuur er om heen daarentegen is prachtig en ik kan niet wachten om donderdag de stad uit te gaan en richting het noorden te trekken!
Nou dit was het eerst wel weer even en mijn 20 minuten gratis internet hier zitten er alweer bijna op. Tot snel allemaal en ik hoop natuurlijk ook wat van jullie belevenissen in NL te horen (sneeuwt het nou echt?!)! Oh en de foto's komen later, want ik kan die hier niet uploaden helaas.
Veel liefs,
Gwen
Liefje!!! Wat goed dat je veilig (en ook super gaar ;)) aan bent gekomen! We hebben genoten van je eerste echte reisverhaal en kunnen niet wachten op een nieuwe! En supergrappig dat je meteen al allemaal mensen tegenkomt en ontmoet, dat worden heel veel nieuwe facebookvrienden deze reis! Geniet ervan, dikke kus van ons uit Cambodja
Hoi droppie,
Mooi begin. Wie niet vliegt, komt nergens. In Nederland heeft het een heel klein beetje gesneeuwd. Stelt niks voor. Wel goed koud geworden. Nu om acht uur in de ochtend min 7. Het gezeur over de Elfstedentocht begint al weer. Geniet lekker van het vervolg. We zijn benieuwd. Hopelijk kun je binnenkort wel wat foto's uploaden. Kusjes.
Hee Gwennie,
Fijn dat de reis spoedig is verlopen zeg, huilende babies zijn stom:) Ik ben heel benieuwd naar je avonturen de komende tijd en ga je blog goed volgen: kom maar op met alle verhalen en foto's, een beetje zon kunnen we wel gebruiken hier!
Be careful en geniet ervan!!!
X Kim
Prachtige foto's en nu al zo herkenbaar het is alsof we erbij zijn.
veel reis plezier.
Hoi Gwen,
We hebben je belevenissen weer eens uitgebreid gelezen, wat een ervaring, vooral dat zwemmen met doflijnen lijkt ons geweldig. We hebben al van meer mensen gehoord dat NZ zo ontzettend mooi is, wie weet komen we er nog eens, we krijgen er wel veel zin in als we dit allemaal lezen.
We volgen je weer verder in Autralie, vele groeten van ons allen. M&M