Waltzing Mathilda
Op zaterdag 14 juli begon het tweede gedeelte van mijn tour, van Broom naar Darwin. De eerste dag was vrij rustig en we zijn even gestopt bij langste cattle trough (waterbak) en de boab prison tree. Daarna zijn we door naar Windjana gorge gereden voor lunch en het opzetten van ons kamp. In de namiddag zijn we naar Tunnel creek gereden, waar we een wandeling door water met veel zoetwater krokodillen hebben gemaakt. Best eng, maar ze zijn heel bang voor mensen dus we hoefden ons volgens onze gids, Paul, geen zorgen te maken. Terug op de camping zijn we nog even de kloof ingelopen voor zonsondergan.
Doordat we weer in swags sliepen werden we de volgende ochtend gewekt door de zonsopkomst. We zijn als eerste weer de gorge in gewandeld en hebben 3 krokodillen gespot. Onderweg naar de volgende camping hebben we die dag nog gezwommen in Adcock gorge en Galvans gore, super mooi! We hebben gekampeerd bij Manning gorge waar er voor de volgende ochtend de eerste langere wandeling op de planning stond.
Voor deze wandeling moesten we eerst door de rivier heen zwemmen om aan de andere kant bij de start van de wandeling te komen, lekker avontuurlijk. Hierna hebben we een uur gewandeld om uiteindelijk te eindigen bij een waterpoel met een grote waterval, het hoogtepunt voor mij van deze reis! We hebben hier de hele ochtend gezwommen en konden springen vanaf de rotsen. Niemand wilde meer weg maar helaas moesten we nog een behoorlijk stuk rijden om bij onze bushkamp uit te komen.
De volgende ochtend zijn we als eerste naar onze volgende camping gereden, El Questro Station via de Cockburn Ranges die gebruikt zijn in de film Australia (geen Hugh Jackman te spotten helaas...). We moesten met de bus de Pentecoste river oversteken. In de middag zijn we naar Emma gorge gegaan voor een wandeling en konden we wederom bij een waterval zwemmen.
In de avond hebben we besloten om nog een nacht op deze camping te blijven zodat we wat meer van deze omgeving konden zien. We zijn de volgende ochtend als eerste naar Zebedee springs gegaan, heet water poeltjes waar het lekker druk was met bejaarden. Na een uurtje zijn we naar El Questro gorge gegaan voor een pittige wandeling met veel klimmen en klauteren. Helaas leidde deze wandeling tot veel blessures, zelfs 2 gebroken tenen, maar wonder boven wonder ben ik er onbeschadigd uitgekomen! :) Op de terugweg zijn we nog gestopt bij half moon creek (?) voor een korte zwemstop en zijn we daarna snel doorgereden want we wilden op tijd zijn voor de zonsondergang boven op een van de ranges. Het was een hele steile weg omhoog en behoorlijk spannend met zo'n grote bus, maar Paul heeft ons veilig omhoog en weer naar beneden weten te brengen. Op de camping was er een verassing voor het eten: lamb roast! Het was heerlijk, zeker na zo'n inspannende dag!
De volgende dag was weer een vroege start want we moesten ver rijden naar Purnunulu NP, oftewel de Bungle Bungles. Onderweg zijn we nog gestopt bij een aantal toeristische bordjes voor wat foto's. De weg was wederom schitterend door de Carr Boyd range. In het NP zijn we naar Echidna gorge gereden, waar allemaal ronde stenen in de kloofwand zitten. Op het einde werd het heel smal waarna het zich in een grote holle ruimte opende, heel mooi! In de avond zijn we nog naar een lookout gereden voor de zonsondergang.
Weer een vroege start de volgende dag want we hadden een lange dag voor de boeg en veel te doen. In de ochtend zijn we als eerste naar een lookout gereden over de bungles. De bungles zijn heel speciaal want het zijn allemaal losse pieken verdeeld over een ontzettend groot gebied. Het is vergelijkbaar met Bryce Canyon in de VS, en erg indrukwekkend. Ik heb moeite het te omschrijven dus ik verwijs jullie naar de foto's op mijn Facebook pagina (die ik morgen online zal zetten!). Hierna hebben we nog een wandeling via picanninny creek naar cathedral gorge gemaakt. Hier kregen we een optreden van Paul op de didgeridoo en Jared op de drums, wat een geweldige akoustiek! Na een korte stop moisten we alweer door naar het vliegveld want een aantal mensen wilden een helicopter tour maken. Ik heb hier vanwege de prijs vanaf gezien, want ik heb al zoveel moois gezien dat het soms allemaal een beetje teveel wordt. De rest van de dag moesten we rijden naar Kunanurra waar 5 mensen stopten. Daarna moesten wij nog rijden naar de camping bij lake Argyle, waar we pas heel laat aankwamen. Er stond hier ook een hele harde wind, en alleen in mijn tentje vroeg ik me steeds af of ik hetzelfde lot als Dorothy zou begaan :)
De volgende ochtend hebben we een boot cruise over lake Argyle gemaakt, een man-made lake wat veel grote is dan Sydney Harbour en daardoor heel bijzonder. Wederom een vergelijking met de VS: het is net Lake Powell. Nog steeds stond er veel wind en zat ik behoorlijk in de splash zone voorop de boot. De rest van de dag bestond wederom uit rijden naar Katherine waar we op een prive camping hebben geslapen in permanente tenten met echte bedden!
Dag 21 was de laatste dag alweer en tijd voor het laatste stuk naar Darwin. We hebben nog een wandeling gemaakt naar Edith falls waar we nog even konden zwemmen. In de middag zijn we vlak voor Darwin nog gestopt bij de Didg Hut waar ik eindelijk mijn eigen didgeridoo heb gekocht! Ik ben er zo blij mee en kan er zelfs op spelen! Hij zit nu op de post, en is hopelijk voor mij al in Nederland :)
Ik ben nu in Darwin waar ik tot de 26e blijf om dan heel vroeg in de ochtend naar cairns aan de oostkust te vliegen en aan het laatste stuk van mijn reis te beginnen! Ik zal vanaf Cairns in 6 weken naar beneden afreizen om op 4 september in Sydney te eindigen. Daar heb ik dan nog een aantal dagen voordat ik zaterdag 8 september in het vliegtuig stap om weer terug naar Nederland te vliegen.
Dank jullie wel voor het lezen wederom en tot mijn volgende reisverslag maar weer!
Veel liefs,
Gwen
Leuke verhalen weer, geniet nog even van de laatste weken die je hebt , die zijn voor ons ook weer bekent terrein van Cairns naar Sydney.
Als je didg komt, kunnen wij ook vast oefenen omje met didgeridoo geluiden welkom thuis te heten!
Weer prachtige dingen gezien zeg! En dit keer niet eens een blessure, heel bijzonder voor het brokkenpilootje Gwen! :) Je bent nu in Cairns, genieten daar en van de tocht verder naar het zuiden! Misschien kunnen we nog een keer skypen? Dikke kus! p.s. ik ben stiekem wel heeeeel blij dat je weer bijna thuis komt hoor